ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. ΤΡΙΕΤΙΑΣ 6/5/2013 ΈΩΣ 2/5/2016

Στις 6 Μαίου 2013 σε μια δραματική τότε συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας στην πλατεία του χωριού και ενώ κανείς δεν έθετε υποψηφιότητα για την εκλογή νέου Δ.Σ., όπως απαιτούνταν, μια «παρέα» μπήκε μπροστά για να «σώσει» το Σύλλογο από την διάλυση που επίκειτο.

Πράγματι εκείνη την ημέρα σε ό,τι με αφορά προσωπικά, αλλά νομίζω απηχώ και τις απόψεις των λοιπών μελών, από αγάπη πρώτα από όλα και κυρίως για τα παιδιά μας και τους νέους του χωριού, αλλά και για όλους εσάς και πιστεύοντας ακράδαντα στις αρχές που πρέπει να διέπουν συλλόγους τέτοιου είδους, αρχές όπως αγάπη για τον τόπο, διάθεση για δουλειά, αγάπη για τον πολιτισμό και τη συνέχισή του, πίστη στο ιδεώδες του εθελοντισμού και άλλες τέτοιες αξίες, αναλάβαμε να συνεχίσουμε την πορεία του ιστορικού μας πλέον Συλλόγου, καθώς ήδη χρονολογείται πάνω από 50 έτη.

Θελήσαμε έτσι να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο που όλοι οι προκάτοχοί μας ανεξαιρέτως είχαν καταφέρει για το χωριό και τα μέλη του να παράξουν και νομίζω ότι προσπαθήσαμε αρκετά γι’ αυτό. Νιώθω ότι φέραμε μια νέα πνοή στο Σύλλογο, δρώντας και εργαζόμενοι όλοι μαζί συλλογικά και συνεργατικά.

Καθιερώσαμε το 15ηθήμερο εκδηλώσεων κάθε Αύγουστο με εναρκτήρια εκδήλωση τη γιορτή της πίτας ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, γιορτή την οποία οι γυναίκες του χωριού και τα μέλη μας αγάπησαν και αγκάλιασαν, όπως κι όλοι σας. Ακολούθησαν και τα 3 καλοκαίρια εκδηλώσεις κάθε μέρα για όλους μικρούς και μεγάλους, θέλουμε να πιστεύουμε με πρωτοτυπία και καλλιτεχνική δημιουργία, με κορυφαίες αυτή της παρουσίασης των χορευτικών συγκροτημάτων και της ετήσιας καλοκαιρινής εκδήλωσης. Οι εκδηλώσεις αυτές με την πολυπληθέστερη όλων αυτή της αναβίωσης του πανηγυριού στη μνήμη του πολιούχου μας Αϊ Γιάννη του Αποκεφαλιστή, όχι μόνο γέμισαν κόσμο το χωριό μας και το ανέδειξαν, αλλά έκαναν και ευχάριστη την παραμονή μας σε αυτό και μας ένωσαν. Ανταλλάξαμε απόψεις, ιδέες, διασκεδάσαμε, δέσαμε.

Κάναμε εκδηλώσεις στην Αθήνα με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, βραβεύσαμε τους προέδρους και τα μέλη των προηγούμενων Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Καθιερώσαμε την ημέρα καθαριότητας στο χωριό μας με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων και δηλώσαμε την πρόθεσή μας να συμμετάσχουμε ενεργά στην αναστήλωση του σχολείου του χωριού μας και αιτηθήκαμε να μας παραχωρηθεί η χρήση του, ώστε να αποτελεί πολιτιστικό κέντρο του χωριού.

Δημιουργήσαμε τράπεζα αίματος για τα μέλη του συλλόγου μας.

Δημιουργήσαμε site για την καλύτερη και έγκαιρη ενημέρωσή σας.

Συνεχίσαμε την έκδοση της εφημερίδας του συλλόγου μας, ώστε να έχουμε φωνή και παρουσία.

Συντηρήσαμε όσο μπορούσαμε ό,τι οι προηγούμενοι είχαν φτιάξει.

Τροποποιήσαμε το καταστατικό του συλλόγου μας, ώστε να ανταποκρίνεται αυτό στη σύγχρονη εποχή , να είναι λειτουργικό και εντάξαμε στους σκοπούς του Συλλόγου τη δράση για την πολιτιστική ανάδειξη του κάστρου της Δρυμαίας, πολύτιμη κληρονομιά μας.
Καταθέσαμε φορολογικές δηλώσεις, τακτοποιήσαμε τα λογιστικά και φορολογικά θέματα και υπερδιπλασιάσαμε το ταμείο του Συλλόγου.

Πάνω από όλα όμως νομίζω ότι εμφυσήσαμε την ιδέα του εθελοντισμού στα παιδιά και τους νέους του χωριού μας. Βλέποντας μας όλους ενωμένους να γιορτάζουμε και με κέφι να αποφασίζουμε για το συλλογικό καλό, τα παιδιά διδάσκονται και προχωράνε μπροστά.
Εάν τα καταφέραμε στο έργο μας, έστω και σε ένα βαθμό, αρμόδιοι να το κρίνετε καλοπροαίρετα είστε όλοι εσείς. Να ξέρετε όμως ότι όλες οι ενέργειές μας, ακόμη κι αν τις κρίνετε λανθασμένες, υπαγορεύτηκαν από την λαχτάρα μας να δημιουργήσουμε, από την αγάπη μας για το χωριό και όλους εσάς και ποτέ δεν θελήσαμε, συνειδητά τουλάχιστον, να στενοχωρήσουμε κανέναν σας. Αν παρά ταύτα το κάναμε άθελά μας, σας ζητάμε συγνώμη.

Οπωσδήποτε υπάρχουν πολλά που δεν κάναμε και πολλά ακόμη να γίνουν και πιστεύουμε ότι με την ίδια αγάπη και μεράκι θα συνεχίσουν οι επόμενοι, γιατί ο Σύλλογος έχει παρελθόν, έχει παρόν και οπωσδήποτε θα έχει μέλλον και πρέπει να έχει γιατί παράγει πολιτισμό, διδάσκει και είναι το συνεκτικό μας στοιχείο. Αγκαλιάστε το Σύλλογο και προχωρήστε.

Θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά όλους σας έναν-έναν   χωριστά για τη βοήθεια, τις ιδέες και την προσφορά σας.

Θέλω τέλος να ευχαριστήσω θερμά όλα τα μέλη του παρόντος διοικητικού Συμβουλίου,  τον Γιάννη Μπακαλέξη, τον αντιπρόεδρο, ο οποίος ήταν η φωνή μας στο χωριό, την Αφροδίτη Καφούση την ταμία μας, η οποία πάντα με συνέπεια και τυπικότητα εκτέλεσε τα καθήκοντά της, την Γιώτα Χριστοφόρου, μέλος, για τις πρωτότυπες καλλιτεχνικές της ιδέες και για την ακούραστη προσφορά της, τη Μαρία Παναγιωτοπούλου, μέλος, η οποία μας βοήθησε σημαντικά, τον Τάκη Γρίβα, μέλος, τον Τάκη μας, την ψυχή του συλλόγου, ο οποίος ακόμη και σήμερα παρόλα τα προβλήματα υγείας του στέκεται στο πλευρό μας και συνεχίζει να προσφέρει και τέλος ένα λίγο ίσως μεγαλύτερο ευχαριστώ θα μου επιτρέψετε όλοι σας να απευθύνω στη γραμματέα του συλλόγου μας Μαριετίνα Ελαφρού, η οποία, με την εμπειρία της, την μετριοφροσύνη της, την αγάπη της, την υπομονετικότητά της, την καλοσύνη της και τη στάση της στήριξε κάθε προσπάθεια και κάθε απόφαση με σεβασμό.

Λόγοι προσωπικοί με αναγκάζουν να αποχωρήσω προσωρινά από τη διοίκηση του συλλόγου όμως θα είμαι δίπλα σε κάθε νέο μέλος.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ
Η πρόεδρος του Συλλόγου
Ζωή Σπυροπούλου
Δικηγόρος Αθηνών

ΔΡΥΜΑΙΑ ΚΑΙΡΟΣ