Εκδήλωση

Τίτλος:
Επίσκεψη στο "Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας"
Ημερολόγιο:
Ημερομηνία:
10.Φεβ.2019 11:00 am - 1:00 pm
Τοποθεσία:
URL:
Συγγραφέας:
Super User
Capacity:
Unlimited
Συμμετέχοντες:
Αντιγραφή σε:

Περιγραφή

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00 π.μ.
Επίσκεψη στο "Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας"
«Οι Hi-Tech Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων»


Ο Σύλλογος Απανταχού Δρυμαιωτών προσκαλεί τα μέλη του σε μια μοναδική επίσκεψη-ξενάγηση στο "Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας ", όπου θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε μια άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, μέσα από την έκθεση «Οι Hi-Tech Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων».
Η έκθεση  περιλαμβάνει περίπου 100 επιλεγμένα εκθέματα, από το ρομπότ-υπηρέτρια και τον «κινηματογράφο» του Φίλωνος, μέχρι το αυτοκίνητο-κουκλοθέατρο του Ήρωνος κι από το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου, μέχρι τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Tο Mουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά βρίσκεται σε νέο μόνιμο εκθεσιακό χώρο σε ένα μοναδικό ιστορικό αρ νουβό κτίριο, το οποίο κάποτε ανήκε στην οικογένεια της βασίλισσας Ασπασίας Μάνου, συζύγου του Αλέξανδρου Α', συνολικής επιφάνειας 700 τ.μ. Το Μουσείο για την κατασκευή αρκετών εκ των εκθεμάτων έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και η έκθεση έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση και θαυμασμό για την πρωτοτυπία και το θέμα της.
"Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας ",
Πινδάρου 6, Κολωνάκι
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ (η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1.30΄)
Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε με τα μέλη του Συλλόγου

Σχόλια

ΔΡΥΜΑΙΑ ΚΑΙΡΟΣ