Εκδήλωση

Περιγραφή

EPMTA

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 11 ΕΥΡΩ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ 6947281794.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

Το αριστούργημα του Μενέλαου Λουντέμη που έχει συγκινήσει όλους τους Έλληνες ανεβαίνει από τις 29 Σεπτεμβρίου στο ιστορικό θέατρο Ακροπόλ.

Ένα έργο ύμνος για το σχολείο, το βιβλίο και το δάσκαλο!

Το εμβληματικό αυτό έργο αποτελεί την ηθογραφία μιας άλλης εποχής, τόσο κοντινής και μακρινής ταυτόχρονα. Η ελληνική μας επαρχία και οι άνθρωποί της, τα παιδικά όνειρα και τα πρώτα αθώα ερωτικά σκιρτήματα, ο αγώνας για μια επιβίωση διαφορετική από τη συνηθισμένη, αποτελούν τα στοιχεία εκείνα που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά του θεατή.

Ένα ορφανό, χαρισματικό αγόρι, ο Μέλιος, διψάει για μόρφωση. Η λαχτάρα του για μάθηση του δίνει ώθηση και φτερά. Φως, στήριγμα και οδηγός, ο Δάσκαλός του ο καλός, τον βοηθάει να φύγει απ’ το χωριό και να πάει στην πόλη να μορφωθεί. Αγωνίζεται να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, ζει μια μεγάλη περιπέτεια και παίρνει δύναμη από τα γράμματα. Τα γράμματα που αγαπά και ζει μόνο γι’ αυτά!

Ένας πολυάριθμος θίασος πλαισιωμένος από εξαιρετικούς συντελεστές καθώς και οι εξαίσιες μουσικές του συνθέτη Θωμά Καραχάλιου απογειώνουν την ψυχή και τη σκέψη των θεατών.

Η σκηνοθεσία της δασκάλας Ειρήνης Ιακώβου κάνει το έργο απλό, βαθύ και κατανοητό για όλα τα παιδιά. Προσφέρει μια θεαματική μεταφορά του λογοτεχνικού κειμένου στη σκηνή.

Ένα θεατρικό ουσιώδες, φροντισμένο από κάθε άποψη τέχνης. Ένα εκπαιδευτικό διαμάντι που υπενθυμίζει την σημασία των ηθικών αξιών!

Σχόλια